Onderzoek inbraken Assen Oost afgerond

zaterdag 23 mei 2009

De afgelopen maanden heeft de politie in Assen een onderzoek gedaan naar aanleiding van een serie woninginbraken in de wijk Assen-Oost. Daarbij zijn zeven verdachten uit Assen aangehouden, in de leeftijd van 21 tot 32 jaar. Vier van hen zitten nog vast tot aan de zitting.


In totaal zijn twintig zaken opgelost, waaronder twaalf inbraken in woningen, een school en een bedrijfspand. In enkele maanden tijd zijn in met name Assen Oost tientallen woninginbraken gepleegd. Na de aanhoudingen zijn er nagenoeg geen woninginbraken meer gepleegd in deze wijk. Het onderzoek kwam aan het rollen toen een 26-jarige inwoner van Assen werd aangehouden, na een DNA-match van een inbraak uit 2007. Omdat er ook verdenkingen waren tegen hem met betrekking tot inbraken in Assen Oost van begin 2009, is het onderzoek verder gegaan. Dat leidde tot nog zes aanhoudingen. Een deel van de gestolen spullen, zeer uiteenlopend van aard, zijn teruggevonden en teruggegeven aan de gedupeerden. De verdachten zullen binnenkort worden berecht. Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Anderen | 112 alarmeringen Anderen | Goedkoop Tanken in Anderen | Supermarkten in Anderen | Weerbericht Anderen